Xlash i min brevlåda

onsdag 31 oktober 2012


Jag fick denna i min brevlåda häromdagen.
Så nu ska jag testa den tänkte jag.

Har du testat denna?
*** Nu är vi snart hemma i Svedala igen och det ska bli väldigt skönt att komma hem igen. detta är verkligen kontrasternas land på många sätt. Kommer visa er snart på bloggen. . Det har varit dåligt med nätverk här. Men jag har hittat ett ställe där jag satte mig på morgonen med en cappucino och läste era kommentarer och bloggar:) Det verkar vara mycket mer jul på gång hemma än här. Ha en fin onsdag! Kram Nilla


Happy Halloween

onsdag 31 oktober 2012

via

Happy halloween på er!

Tyckte denna bild var så vacker ett sådant höst arrangemang vill jag ha hemma.En sådan här kan man ställa ut på sin altan om man är borta på Halloween. Något som vi är, bortresta alltså. För idag är vi på väg hem från vår Budapest resa som vi varit i väg på under några dagar hela familjen.
 Denna gång valde jag bara ha med kameran med mig och låta er ta del av min resa i efterhand.
Så inläggen har varit tidsinställda.

Jag hoppas ni får en fin Halloween!


En bra Iphone App

tisdag 30 oktober 2012


Jag är urdålig på att komma i håg vad låtar heter och det är ofta som de spelar en bra låt på radion som de inte säger namnet på. Men så fick jag ett tips av sonen om appen som heter Shazam. Den fungerar så att man spelar en liten bit av låten man hör så får man fram artistens namn och låtens namn, så smart!

Min dotter kan både artister, låtnamn och sjunga texterna.
Jag kommer inte i håg någonting! haha

Hur är det för dig, kommer du ihåg?

Råd att leva efter

tisdag 30 oktober 2012När det är kallt ute är det underbart att krypa upp i soffan med en värmande brasa , en kopp te och en bra tidning. 

Nu är det en tid när de flesta av oss har väldigt mycket att göra.
Det kan vara deadlines på jobbet, aktiviteter med barnen i skolan och fritiden, men även olika trevligheter som ska prioriteras in i våra liv.

När allt känns jobbigt och skriker efter din uppmärksamhet och du bara inte har tid är det viktigt att att ta hand om sig själv innan det gått för långt.

Här är några enkla saker du kan göra när du känner dig pressad. 
Något som jag själv försöker leva efter och som jag lärt mig från annat håll.


Säg nej till det som inte är viktigt för dig
Tvätt, telefonsamtal, - det är inte tid att vara trevlig och "ansvar". Ge dig själv tillåtelse att fokusera på det som är viktigt. Att få bort oväsentliga uppgiftstyper från ditt schema kommer inte bara att skapa extra tid utan det kommer även innebära en lättnad. 

Be om hjälp
Det är inget fel med att be om hjälp, och du kommer snabbt lära att de flesta människor runt omkring dig verkligen älskar att bli tillfrågad! Det får dem att känna sig efterfrågade och viktiga. 

Få tillräckligt med sömn
Detta gamla råd är inte bara viktigt när det kommer till egenvård utan det är också en absolut nödvändighet när det gäller att kunna göra ditt bästa.


Dricka te
 Särskilt rött te, det är både värmande och nyttigt. Om du känner dig trött och tror att du behöver ett koffein uppsving, drick kallt vatten i stället. Kallt vatten kommer att hjälpa vakna du!
Det är något som jag försöker göra på kvällen. Även om kaffe är mitt livselixir:)

Lyssna på din favoritmusik
Lugn musik hjälper dig att lugna ner och positiv musik kommer att hjälpa dig att känna dig uppåt. Välj musik som inte kommer att distrahera dig. Din favoritmusik kommer att öka ditt humör och hålla dig lycklig, oavsett hur trött du är. Jag sätter ofta på chillmusik i stressade stunder och för att komma i rätt form.


Promenera
Du kan vara upptagen och tror att varje minut är värdefull tid att sätta i ditt arbete, men några extra minuters promenad kan vara ett bättre sätt att tillbringa en tid. De extra minuter av frisk luft kommer att spara massor av tid när du börjar arbeta och känner sig mer fokuserad.


Ta micro pauser och andas
Du kan inte fokusera hela tiden. Oavsett hur effektivt du arbetar, kommer du alltid att bli distraherad, låt ditt sinne vandra eller sluta spendera tid med att läsa e-post (och bloggar) istället.  ta en 5-minuters paus, gå lite, eller blunda och koncentrera på din andning. Du kommer att ge din hjärna en chans att koppla av och bearbeta information, som är viktig för ditt välbefinnande.Gör en plan för allt som behöver göras
Istället för att jonglera med alla dina måsten på to do listan , skriv ner dem på ett papper. Gör sedan en plan för hur du ska hantera allt innan deadline. Du kan behöva schemalägga en hel del uppgifter på vissa dagar, och det kan verka som för mycket att göra, men åtminstone så vet du att allt blir gjort. Se till att du hålla sig till planen, varje dag. Fall inte för frestelsen att börja på morgondagens uppgifter i dag, lita på att planen kommer att ta dig dit och njuta av lite ledig tid på dagarna när du är klar dina uppgifter tidigt.Håll kontakten med dina vänner

Jag försöker boka in små träffar med mina vänner. en promenad, en kaffe, eller något annat trevligt som bokas lite längre fram i tiden såsom en after work, girls night out osv. Man mår bättre när man har lite annat att se fram emot utanför jobbet. Du behöver inte hålla kontakten med alla, de flesta människor förstår att du har en hektisk tid. Se bara till att du hålla kontakten med de människor som gör dig glad och inspirerad.Omge dig med inspirerande bilder
Sätta upp några av dina favoritbilder där du kan se dem när du arbetar. Du kommer må mycket bättre om du kan vila ögonen på något ganska, snarare än allt som påminner dig om hur upptagen du är. Om du inte kan sätta upp foton på jobbet kan man använda Pinterest på din dator. Själv tycker jag det är oerhört avkopplande att kika på bilder på tex Pinterest eller redigera bilder på datorn. Fotografera är avkoppling för mig också!


Skriva en tacksamhetslista
En daglig tacksamhet lista är verkligen bra att flytta fokus och hjälpa dig att uppskatta situationen.Det kan man göra på olika sätt, bloggen fungerar så för mig men en anteckningsbok ger också en liten boost av lycka och motivation.

Tillbringa din lunch eller en annan stund på dagen som heligt EGEN tid.
Njut av blogg-läsning, eller titta på folk. Se det som ett sätt att ge näring åt din själ på flera nivåer. Det är viktigt att äta, men det är lika viktigt att inspireras.


Schema lägg allt
För att göra ditt liv mindre kaotiskt, är det en god idé att hålla sig till en plan. Se till att du skriver ner varenda möte, för att rädda dig från oönskade överraskningar och missade möten. Kom bara ihåg att schemalägga tid för dig själv.
Bär dina vackra kläder
 Om du klär dig snyggt, är chansen att du kommer att må bättre också. Allt som krävs är 5 minuter på morgonen, och med dina vackra kläder på, kommer du känna dig som en miljon för resten av dagen.

Motionera
Du kommer ladda batterierna (och ditt sinne). Planera in tiden. Morgonen tycker jag är bäst då blir det lättast av.

Ta ett varmt bad
Ingenting hjälper dig att koppla av som ett varmt bad. Använd din favorit bubblor, släck lampan, tänd några ljus. 

Tända ljus
Ljus har en avslappnande effekt, särskilt försiktigt doftande sådana. Om du inte kan tända ljus på din arbetsplats, se till att du tänder dem när du kommer hem. Lavendel och cederträ är dofter som kan hjälpa dig att slappna av.


Ha kul!
Glöm inte att ha kul!  Skämta, med dina barn och kollegor, vänner. Tilllåt dig själv att vara dum för en liten stund. Jag lovar att det kommer att höja ditt humör, dina medarbetares humör och lite skratt varje dag hjälpa dig genom en riktigt utmanande tid.


Skapa bra rutiner
Skriv ett matschema för veckan. Laga en större sats middag dag 1, och äter resterna för de kommande två dagarna. Använd söndagar till att förbereda vad ni ska äta under veckan.Hedra dina gränser
Sätt några gränser och hålla fast vid dem.  Det är lätt att känna att du aldrig får något riktigt gjort. Sätt några tydliga gränser för dig själv och hedra dem. 

.
Ta dina vitaminer
Detta kommer inte ens ta dig en minut - ta en multivitamin ihop med din frukost. Särskilt viktigt om du äter en massa bearbetade och ohälsosam mat när du är upptagen, men kom ihåg att vitaminer ersätter inte en ohälsosam kost. Något somjag börjat vara noga med nu då det visat sig att jag har behov av antioxidanter.

Ät färsk frukt och grönsaker
Ät frukt och nötter som mellanmål när du är hungrig. Glöm inte att grönt, gurka, körsbärstomater och morötter är bra mellanmål!

Använd doftande oljor i duschen
Lavendel att slappna av, eller lite pepparmynta för att väcka dig - allt du behöver är en droppe eller två av eterisk olja i duschen.Belöna dig själv
 Desperata tider kräver desperata åtgärder. Belöna dig själv med gåvor, choklad, och annat som gör dig glad.

Skjut upp alla viktiga beslut
Som att flytta, sluta ditt vanliga jobb eller bryta upp med din make  Spara stora grejer till det är lugnare och du kan tänka klarare.
Hoppas du finner något av råden och tipsen värdefulla!


Ps. Tack Alla ni som uppmärksammade att min tävling inte gick att dela på FB. Nu kan ni dela tävlingen! Jag förlänger den också med en dag. Kram på er!

Klädd i höstens färg

måndag 29 oktober 2012


 Idag klär jag mig i höstens färger. Jag matchar vår orangea pumpa.


Till koftan bär jag mitt Icon halsband som går i samma färg. och tänder ett doftljus från Tokyomilk som får mig att tänka på halloween.

För barnen här hemma är Halloween så viktigt. Så pumpan ska vi skära i ordning och sätta ljus i.
De ska klä ut sig och leka bus eller godis.

Hur är det för er, är Halloween något ni firar och förbereder?

Måndags inspiration

måndag 29 oktober 2012via

Måste försöka peppa mig för veckan. Jag delar med mig nu till er.
Simningen fortsätter , tre dagar i veckan, träningsvärk ut i handlederna.
Simningen tar verkligen i heeela kroppen!

Härliga promenader ovanpå det.
Keep on doing it!


Önskar dig en skön start på veckan!Tävla om en goodiebag

söndag 28 oktober 2012Nu tänkte jag lotta ut en lyxig goodiebag.
Innehållet är hemligt men det är flera lyxiga saker att ha själv eller att ge bort till någon lycklig tjej i julklapp tillexempel

Vill du vara med?
Klart du vill!

1 lott skriv i kommentarsfältet att du är med och gissa innehållet
2 lotter gilla mig på FB HÄR
3 lotter dela på FB eller länka med bilden på din blogg

Tävlingen är avslutad. Tack alla som deltog!

Vinnare blev Lena gott för själen

Jag och macbook pro

söndag 28 oktober 2012Godmorgon!

Här sitter jag nu och lär mig min nya dator, det blev en macbook pro,
och här satt jag även igår kväll
Så vinet är ersatt med en kaffekopp:)


Det var så välbehövligt med en ny egen dator. 
Jag kommer bygga upp bra struktur för alla bilder och lagra 
bilderna på en extern hårddisk.

Ja nu vet ni var ni har mig, hihi
Vad tror ni om photoshop via mac app som finns, är den bra?


Tack för alla tips kring datorn!


Happy lights tävling

lördag 27 oktober 2012

Gokväll kära läsare!

Jag är med och tävlar hos fina Helena om dessa fina lampor! 
Gör det du också!
Älskar Happylights.

Här sitter jag och tittar på "så mycket bättre" på Tv, n och pular med mitt nya inköp:)
Ni som följer mig på Instagram (lifessilverlining) vet redan:)

Ha en underbar kväll!Mineral smink även hos mig

lördag 27 oktober 2012
När jag var och klippte mig nyligen lyckades min frisör övertala mig att köpa detta mineralsmink.
Detta märke är stort i USA och innehåller även vårdande ämnen för huden såsom antioxidanter mm.

Jag var ju tvungen att testa så jag köpte med en provförpackning av detta märke Pure minerals som detta märke heter.

Det finns hos välsorterade hudvårdssalonger, frisörer osv och säljs inte ute i vanliga handeln tydligen.

Jag måste säga att primern som man börjar med är heeelt fantastiskt skön! 

Så nu är väl jag också en anhängare av denna trend haha

Är du också en?Ett hett bubbelbad

fredag 26 oktober 2012


Denna flaska köpte jag hos butiken feminint.se Eventet som jag var på och som jag berättade om i ett tidigare inlägg idag. 

Doftar ljuvligt!Åh vilken vecka det varit, helt galen.
Ska bli såååå skönt med lite ledighet nu.


Nästa vecka har jag seeeemester! 

Nu har jag städat och fixat här hemma, har hällt upp ett glas vin, satt på den här låten på repeat.
Den är såååå bra!


I badrummet sprider sig doften av rent och tränoter från doftljuset .Jag har tappat upp ett värmande bubbelbad så nu längtar jag bara efter att krypa ned i bland bubblorna och bara insupa fredagen, cozzze!

Happy Friday till dig!

En flärdfull kväll med mingel hos Feminint.se

fredag 26 oktober 2012
En ny butik med underkläder har öppnat i Stockholm som heter Feminint , dit jag och Diana var bjudna på ett trevligt bloggevent.
Härligt med lite flärd mitt i veckan!
 Hela butiken var vackert inredd med fina underkläder och tillbehör
Söta underklädesmodeller och fina underkläder.  Önskar man kunde gå så där:)

 Det bjöds på lite gott bubbel och en massa fint fanns det att köpa med extra rabatt under kvällen.
Jag fick med mig något trevligt hem (som jag visar er senare) och en lyxig goodiebag.

OCH den lyxiga goodiebagen har jag beslutat mig för att lotta ut till er! Så håll utkik snart efter min utlottning!


Det är alldeles vitt ute på marken idag! Det känns tidigt med snö nu. Men barnen tyckte det var superskojsigt.

Pink friday

fredag 26 oktober 2012

Körsbärsträden vid kungsträdgården i StockholmIdag visar jag lite Rosa bilder från mitt fotoarkiv, jag har antagit fotoutmaningen hos fina bloggen Meam Die för att stödja Canserfondens kampanj, Rosa Bandet
 Kika gärna in hos Meam Die för att hitta fler bidrag.


Happy pink friday!


Höstönskningar

torsdag 25 oktober 2012
Har spanat in några saker som gärna får flytta in hos mig
Ponchon från Soft goat i kashmir
kjolen i vackert tyg från Anna Holtblad
Stövlarna , så coola! från Scorett
och de superfina örhängena fredligt från Sophie by Sophie


Har du någon speciell önskning för hösten eller kanske blir det som julklapp:)?


For you!

onsdag 24 oktober 2012

Via

Till alla er som skriver läser här och skriver så fina kommentarer....

For you!

***
Idag är det onsdag redan och dagarna rusar på nu.men det är alltid lika kul att gå in på bloggen och läsa era kommentarer! Jag försöker också titta in hos er så ofta jag hinner, det ger mig mycket inspiration! Tänk vad mycket positivt man får genom bloggen! Det visste jag inte innan jag började. Nu har jag också anmält mig till en fotokurs på fotografiska för detta med foto har bara växt som ett intresse och jag vill bli bättre. Tack Jannike för inspirationen till denna! Kram!

Ha en underbar dag! 


Canvas tavla

onsdag 24 oktober 2012Det blir ju en hel del foton man samlar på sig sen bloggare och när man fått foto som sitt intresse. 

Några vill jag gärna lyfta fram lite extra andra vill jag försöka spara i fotoböcker
och jag har påbörjat en fotovägg här hemma med fina foton på familjen och annat.

Men så funderar jag också på att man skulle göra en egen Canvastavla av något eller några foton.

En del foton kan nog vara väldigt fina att ha uppe uppförstorat på väggen.
Det verkar vara väldigt lätt att göra , här kan ni se hur man kan göra och beställa. De var inte så dyra heller priset ligger på mellan 3-400 kr cirkus. (nu har de rabatt så då blir det lite billigare)
De går att få ända upp till 150x300. 

Man kan välja antingen en tjockare, en med ram eller supertunna, 3 mm.

Jag tycker att det vore coolt med en väldigt tunn tavla.

Sonen vill ha en tavla i sitt rum och jag funderar på att göra en förstoring av honom och sätta 
på en Canvastavla.

Har du testat att göra en Canvas tavla av något foto?God och nyttig middag med antioxidanter

tisdag 23 oktober 2012


Ja nu när jag börjat mitt "nya" liv har jag blivit bättre på att få i mig antioxidanter.
Lax är något som är väldigt nyttigt att äta t.ex.


Det är bara att ta portionsbitar av lax om man vill göra det enkelt för sig eller göra som jag små knyten.
lägg på en röra av 1 dl creme fraiche och 1 dl riven parmesan ost.
droppa i lite lime.
lägg på röran och sätt in i ugn på 200 grader i ca 15-20 min 

Klart!
Servera med lite kokt potatis eller om du har LCHF utan potatis:)

Nu känner jag mig lagom skön i kroppen då jag varit och simmat mina 30 minuter.
Har verkligen börjat gilla detta.
Vår simhall är inte så kall och den är liten så den känns trivsam måste jag säga.

Kram på er!

Toner i svart

tisdag 23 oktober 2012

via

Godmorgon måndag!

Sitter nu och intar mitt morgonkaffe. Ingen bra morgon utan det!


Lite pics i från hemmet med toner i svart


Fint målade stenar av dottern

Det är alldeles svart utanför fönstret nu när jag sitter här och skriver.

Det verkar som många har gråtit i går efter att ha sett programmet Torka aldrig tårar utan handskar"  på TV,.
Jag klarar inte av att se för sorgliga program just nu så jag har avstått men har "sett "genom er att det verkar varit mycket bra, jag får nog läsa boken sen.

Har du sett programmet?En kväll

måndag 22 oktober 2012


Så här såg det ut i går hemma hos oss.
Lite ljus och tänd brasa och paddan i knät:) , lite rödvin som var kvar från lördagen bredvid på bordet. 
En mysig kväll.
Helgen gick fort i vanlig ordning.

Nu väntar en ny vecka
Önskar dig en bra start på veckan!

Proudly designed by Mlekoshi playground